טיול לבלגרד יום שני – נובי סאד

0

יום  שני

טיול בן יום לנובי סאד

עוד מהארץ הזמנו טיול כולל מדריך דובר עברית לנובי סאד. Novi sad העיר השנייה בגודלה.

הרכב עם הנהג – דניאל – שהתברר שהוא היה בעבר ראש הקהילה המקומית בבלגרד דובר אנגלית, אסף אותנו מהמלון בשעות הבוקר.

שעה וחצי נסיעה בנוף לא מי יודע מה ואנחנו בנובי סאד ושם פגשנו את המדריך, מרקו פישר, דובר עברית רהוטה, גר ולמד בצעירותו בארץ.

יצאנו לדרך קודם כל לעיירה קטנה בשם  סרמסקה קרלוצי.  עיירה קטנה ונחמדה שהיתה תחת שלטון אוסטרו-הונגריה גם כאשר סרביה היתה במשך מאות שנים תחת השלטון העותמני. ביקרנו בכניסה המקומית שמשום מה משופעת באלמנטים יהודיים, ראינו את בית הספר הגבוה לשפות, ארמון הפטריאריכה והיקב הצמוד אליו. כל זה לצורך התרשמות מהעיירות הקטנות באיזור. למען האמת, הכל נקי ונחמד.

סרביה - סרמסקה קרלוצי - טיול עם החברים

סרביה – סרמסקה קרלוצי

סרביה - סרמסקה קרלוצי

סרביה – סרמסקה קרלוצי

 

 

 

 

 

 

 

משם המשכנו למבצר שבראש ההר מצודת פטרוורדין Petrovaradin Fortress מצודה זו נמצאת על הגדה הימנית או הצפונית, תלוי בכוון שממנו הגעתם של הדנובה. מהמצודה ניתן להשקיף כמעט על כל העיר והמראה מרנין לב. המצודה מורכבת בעצם משני מצודות, עליונה ותחתונה. בתחתונה מחילות באורך של כ 17 קילומטר. המבצר נבנה בעצם כהגנה מהפלישה התורכית . בתחילתו היה מבצר יחסית קטן ולבסוף נכבש אל ידי התורכים שהחזיקו בו כ 150 שנה. בשנת 1687, שנת המלחמה הגדולה בין התורכים לאוסטרים היא נכבשה על ידי הממלכה האוסטרית ושופצה לממדיה כפי שנראית כיום.

נובי סאד - מצודת פטרוורדין Petrovaradin Fortress

נובי סאד – מצודת פטרוורדין Petrovaradin Fortress

עוד דבר מעניין במצודה הוא השעון ההפוך דהיינו, המחוג הגדול מראה על השעות והמחוג הקטן על הדקות. כל זאת על מנת שהספנים שעל הדנובה יוכלו לראות מרחוק את השעה. ולכל המאוהבים, אפשר לקנות במקום מנעול אהבה ולהתקינו על אחת הגדרות. איפה בדיוק ראינו בעבר דבר שכזה?

מצודת פטרוורדין Petrovaradin Fortress

מבט מהמצודה על נובי סאד

במקום בית קפה הצופה על העיר. מומלץ לשבת לנוח ולהנות מהנוף הנשקף עם כוס קפה או כוס בירה בהתאם.

בית הכנסת בנובי סאד – נבנה בתחילת המאה הקודמת על ידי האדריכל היהודי באומהורן. אדריכל זה תיכנו מספר בתי כנסת באירופה בסגנון דומה. בנובי סאד היו לפני מלחמת העולם השנייה מעל ל 4000 יהודים ולאחר שהצורר כבש את העיר ב 1942 והם לקחו את העניינים לידיים (בלשון המעטה, ימח שמם וזכרם) נשארו בעיר מתי מעט יהודים. בית הכנסת נמצא ברחוב היהודים Jevrejska Street. כיום עקב מיעוט הקהילה היהודית בעיר שגם היא כבר מתבוללת בחלקה בית הכנסת משמש בעיקר כאולם קונצרטים והופעות ובחגי ישראל הגדולים משמש גם לקיום הטקסים, ראש ושנה ויום כיפור למשל. בשאר הימים התפילות מתקיימות בבית הקהילה היהודית שבקרבת המקום.
כתובת בית הכנסת Sinagoga, 11 Jevrejska Street, Novi Sad

בית הכנסת בנובי סאד

בית הכנסת בנובי סאד

בית הכנסת בנובי סאד

בית הכנסת בנובי סאד

 

 

 

 

 

 

האטרקציה התיירותית והמקומית של העיר – מרכז העיר – המדרחוב. Dunavska Ulica מדרחוב מרשים ביותר, במרכזו כרגיל פסל, האדריכלות המקיפה אותו מכל צדדיו היא מהמאה ה 19 במרכז וברחובות הצדדיים. בתי קפה וחנויות מקומיות לכל אורכו, הקתדרלה המרכזית של העיר, הבנק הראשון והעתיק ביותר בעיר הפועל עד עצם היום הזה.

מדרחוב. Dunavska Ulica

מדרחוב. Dunavska Ulica

מדרחוב. Dunavska Ulica

מדרחוב. Dunavska Ulica

 

 

 

 

 

 

 

כדאי לשבת באחד מבתי הקפה על כוס בירה או קפה ולהינות מהמקום. אגב, גם משם אפשר להגיע ברגל למצודה. לאחר כשעתיים בילוי במקום במקום זה נפרדו מהמדריך מרקו פישר ויצאנו לדרך חזרה עם דניאל הנהג.

מדרחוב. Dunavska Ulica

מדרחוב. Dunavska Ulica

מדרחוב. Dunavska Ulica

מדרחוב. Dunavska Ulica

 

 

 

 

 

 

 

מדרחוב. Dunavska Ulica

מדרחוב. Dunavska Ulica

לפני היציאה מהעיר ביקרנו באנדרטת הנרצחים שעל שפת הדנובה ששם הכוחות ההונגרים הפשיסטים, שהגיעו יחד עם כוחותיו של צורר עמנו, דאגו לחסל יהודים, צוענים, סרבים וכל מי שרק בא להם. כדור בראש ויאללה לדנובה הקפואה שהאדימה מדם הקורבנות.

נובי סאד - לזכר הנרצחים על ידי ההונגרים

נובי סאד – לזכר הנרצחים על ידי ההונגרים

נובי סאד - לזכר הנרצחים על ידי ההונגרים

נובי סאד – לזכר הנרצחים על ידי ההונגרים

 

 

 

 

 

 

 

לאחר כשעה וחצי הגענו חזרה לבית המלון בבלגרד, סיכמנו עם דניאל על סיור נוסף מחוץ לעיר ביום ד.
עלויות: נובי סאד – 30 יורו לנפש
ליום ד – סיור יום שלם 60 יורו לארבעתנו.
על נובי סאד תוכלו לקרוא ביתר פירוט כאן: goo.gl/WyTyNa
ישבנו מעט לפטפט, עלינו לחדר, מנוחה ושינה.

המשך ליום הבא

אהבתם? מוזמנים להגיב על הפוסט טיול לבלגרד יום שני – נובי סאד:


דילוג לתוכן